Χαιρετισμός του Προέδρου της Ε.Ο.ΠΕ.

ο κ. Θανάσης Μπελιγράτης Προσωπικά ως πρόεδρος, αλλά και ολόκληρη η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης, αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε την Έφη Σφυρή για όσα μας έχει προσφέρει. Ιδιαίτερα από το 1994, όταν με τη Βάσω Καραντάσιου δημιούργησαν το καλύτερο Ελληνικό δίδυμο στο άθλημα και έβαλαν τις βάσεις για την αναγνώριση και τη λάμψη που γνώρισε το ελληνικό μπιτς βόλεϊ τα επόμενα χρόνια.

Όταν το 1999, η Εφη αποφάσισε να εγκαταλείψει το βόλεϊ σάλας για να αγωνιστεί μόνο στις παραλίες, ήμουν δίπλα της και μαζί προχωρήσαμε στο δύσβατο αυτό δρόμο μέχρι να έρθει η καταξίωση. Τα πρώτα χρόνια ήταν δύσκολα, αλλά είχαμε πίστη και κοινό όραμα για την ανάπτυξη του αθλήματος. Οι προκρίσεις που πέτυχε μαζί με την Καραντάσιου το 2000 στο Σίδνεϊ και το 2004 στην Αθήνα έφεραν για πρώτη φορά την Ομοσπονδία μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες, έκαναν όλους τους Έλληνες περήφανους και εκτόξευσαν τη δημοτικότητα του ελληνικού μπιτς βόλεϊ στα ύψη.

Τι να πρωτοθυμηθώ από την Έφη! Πέρα από τα πανελλήνια πρωταθλήματα που κατέκτησε, κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει κορυφαίες στιγμές στο Ευρωπαϊκό και το Παγκόσμιο Σιρκουί του μπιτς βόλεϊ με δυνατές αναμνήσεις και μετάλλια. Δάκρυα πανηγυρισμών, χαράς και λύπης από ατυχίες, που όμως μας έκαναν πιο δυνατούς.

Πραγματικά, θεωρώ ότι η Έφη είναι η πλέον κατάλληλη για να διδάξει μέσα από αυτό το βιβλίο τα "μυστικά" του κορυφαίου καλοκαιρινού αθλήματος στα νέα παιδιά και οι αναγνώστες του έχουν να κερδίσουν πολλά. Και είμαι σίγουρος ότι στη νέα αυτή προσπάθεια που ξεκινάει, θα έχει μεγάλη επιτυχία γιατί η ίδια είναι γεννημένη νικήτρια και μπορεί να πετύχει ό,τι βάλει στο μυαλό της.

Ο Πρόεδρος της Ε.Ο.ΠΕ.
Θανάσης Μπελιγράτης
Αθήνα, Απρίλιος 2007

xorigi new 13