Βιογραφικό

efiviografikoΌταν το καλοκαίρι του 1998 αποφασίζει να ασχοληθεί αποκλειστικά με το beach volley, αφήνοντας πίσω 5 πρωταθλήματα με τον Παναθηναικό  και σπουδαίες διακρίσεις με την Εθνική Ομάδα, κανείς δεν περιμένει τις πρωτόγνωρες  για τα ελληνικά δεδομένα, διεθνείς επιτυχίες που  ακολουθούν.
Με συμπαίκτρια πάντα την Βασιλική Καραντάσιου κατακτούν συλλογή μεταλλίων στο ελληνικό πρωτάθλημα, στέφονται πρωταθλήτριες Ευρώπης το 1999 και το 2001 και επίσης κατακτούν  το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ρόδου το 2002. Άλλες επιτυχίες τους είναι η πρώτη εμφάνιση στην ιστορία του Ελληνικού βόλλευ στην Ολυμπιάδα του Sydney και η κατάκτηση της 17ης θέσης, η 4η θέση στο Όπεν της FIVB στην Ιαπωνία, 5 Πρωταθλήματα Ελλάδος, 3 μετάλλια 1ης, 2ης και 3ης θέσης σε 3 τουρνουά Challenger της FIVB.

Με δύο συμμετοχές σε ολυμπιάδες και την 9η θέση σε αυτήν της Αθήνας, γίνεται ιδιαίτερα δημοφιλής στα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με το beach volley.
Δημιουργεί την πρώτη σχολή εκμάθησης του αθλήματος,¨Vari Sports Club Beach Volley Academy by Efi Sfyri¨που δραστηριοποιείται στη Βάρη, στις εγκαταστάσεις του Vari Sports Club, με τμήματα παιδικών ακαδημιών αλλά και ενηλίκων.

Παράλληλα εκδίδει το πρώτο της βιβλίο με τίτλο “ Βeach Volleyball- μάθε το παιχνίδι στην άμμο”. Σκοπός αυτής της προσπάθειας είναι η δημιουργία ενός πολύτιμου εργαλείου  για τους φίλους του αθλήματος, η μύηση στα μυστικά του beach volley,αναλύοντας κανονισμούς μεθοδολογία, βασικές προηγμένες τεχνικές και τακτικές, καθώς και συμβουλές άσκησης και διατροφής.
Η Έφη Σφυρή είναι απόφοιτος ΤΕΦΑΑ, είναι υπαξιωματικός του Λιμενικού Σώματος  και κάτοχος του ασημένιου μεταλίου στο Παγκόσμιο CISM της Κατάνια το 2003, ενώ παράλληλα  σπουδάζει Marketing στο Deree (Aμερικάνικο Κολλέγιο Αθηνών).

www.efisfyri.gr
www.varisportsclub.com

xorigi new 13