Η φύση ξέρει...

Η τροφή μας τα τελευταία χρόνια είναι προϊόν της ταχύτητας , της ευκολίας και  εξυπηρετεί περισσότερο την  τέρψη  της όρασης παρά την ποιοτική ενίσχυση του οργανισμού μας.  Οι διάφοροι βελτιωμένοι τρόποι συντήρησης των προιόντων , καθώς και οι ξέφρενοι ρυθμοί της καθημερινότητας κάνουν τον σύγχρονο άνθρωπο να εστιάζει σε γρήγορες λύσεις  και επιλογές ασύμφορες για τις ανάγκες του οργανισμού του.

Ίσως εμείς οι ίδιοι τελικά γινόμαστε συνένοχοι σε τεχνικές και μεθόδους που έρχονται ενάντια στον ίδιο τον άνθρωπο και τη φύση. Η φύση έχει προνοήσει από μόνη της και μάλιστα με περίσσεια σοφία να προστατεύει τον άνθρωπο προσφέροντάς του πληθώρα αγαθών την κατάλληλη περίοδο προκειμένου να τον θωρακίσει και να τον ενισχύσει. Δεν είναι τυχαίο για παράδειγμα πως το χειμώνα αφθονούν τα εσπεριδοειδή και τα φυλλώδη λαχανικά  που είναι πλούσια σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά προκειμένου να ενισχύσουν τον ανθρώπινο οργανισμό ενάντια στις χειμωνιάτικες ιώσεις,  ούτε αντίστοιχα την καλοκαιρινή περίοδο που έχουμε απώλειες υγρών από τις υψηλές θερμοκρασίες είναι τυχαία η παρουσία φρούτων και λαχανικών πλούσια σε νερό προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες του οργανισμού για ενυδάτωση. Γι΄αυτό  και διαλέγω φρούτα και λαχανικά εποχής ή τουλάχιστον έτσι θα έπρεπε.

Τίποτα δεν είναι τυχαίο σε μία φύση που μας δίνει απλόχερα τα αγαθά της αλλά που εμείς οι ίδιοι προσπαθούμε να ακυρώσουμε τη μεγάλη σοφία της. Την επόμενη φορά που θα ψάχνουμε για ντομάτα και καρπούζι μέσα στο χειμώνα ή για αψεγάδιαστα ομοιόμορφα γυαλιστερά μήλα ας είμαστε πιο ενσυνείδητοι στην επιλογή μας. 

xorigi new 13